Real Noorderwijk trok gisteren met 2 ploegen naar de bekerfinales in Gent, met in het kielzog een hele schare trouwe supporters. Een ongelooflijk parcours voor onze kleine club uit de kempen met een gedeelde 3e plek voor onze beloften en een 6e plaats voor ons eerste elftal...en daar bovenop kwam nog eens dat bekerevenement in het Tolhuis in Gent.

Tegenstander bij de U23 was Dolce Vita Morlanwelz, een ploeg die al heel wat jaartjes meedraait in eerste nationale en zich bovendien kan beroepen op een prima jeugdwerking. Getuige dat 2/3e van hun beloftenploeg eigenlijk dezelfde zijn als bij hun eerste elftal... Iets wat ongetwijfeld een dikke pluim verdient, want je moet het maar doen om met zulke jonge gasten het behoud af te dwingen in eerste klasse.

Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd en waren toch wel onder de indruk van de omstandigheden. De aanvang was aarzelend, het eerste gevaar kwam van Morlanwelz.... In de 8e min. gaat het schot van Heutmen Kherouach voorlangs, daarna werkt Baldan een trap van Appie in hoekschop en kan Ward Vivijs ei zo na scoren....net voor de doellijn wordt de bal nog weg gewerkt. De 1-0 valt dan ook eerder onverwacht, een lange bal naar voor en Deladrière duwt de bal onhoudbaar tegen de touwen (12e min.).

Amper 1 minuut later staat het 2-0, opnieuw Deladrière...Toch gaan de kopjes bij onze youngsters niet naar beneden, want in futsal is 2-0 geen enkele garantie. In de 21e min. knalt Niels Caers de 2-1 voorbij Baldan...alles wordt weer mogelijk. En met deze stand trekken de ploegen richting kleedkamers. Het geloof in een goede afloop is bijzonder groot, nog 25 minuten alles geven.

Ook in de 2e helft laten Real Noorderwijk en DW Morlanwelz leuke dingen zien, het blijft een hele faire wedstrijd al is het tegelijkertijd bijzonder spannend. Zeker wanneer Smail Bahloul er in de 35e minuut 2-2 van maakt. Schitterend ! Real blijft nu gaan, knappe actie van Appie, doorgetikt naar kapitein Joren Lambaerts, Baldan grabbelt de bal voor Joren zijn voeten weg... Jammer genoeg valt het doelpunt dan aan de overkant, opnieuw Deladrière...3-2.

Real geeft zich echter niet gewonnen, de pegel van Appie wordt door Baldan in corner geduwd. Onze youngsters dringen verder aan in de hoop een gelijkspel uit de brand te slepen, Brent Hendrickx gaat mee als vliegende keeper spelen, doch op 1 minuut van het einde maakt Zanca er nog 4-2 van. Dezelfde cijfers op het bord na het eindsignaal...gemengde gevoelens omdat de wedstrijd alle kanten uit kon na de 2-2, maar tegelijkertijd trots op het afgelegde parcours en om daar te staan.

Dikke proficiat gasten.   En natuurlijk ook een proficiat aan onze tegenstander Dolce Vita Morlanwelz, Vincent Cordier, Luca Cragnaz, de ganse staf en de spelers met de winst van de Beker van België.
Real Noorderwijk speelde met : Brent Hendrickx (GK), Joren Jennes, Jasper Vivijs, Ward Vivijs, Pieter-Jan Hendrickx, Joren Lambaerts (C), Smail Bahloul, Niels Caers, Heutmen Kherouach, Appie Marouane en Jarne Vervoort.
Doelpunten waren van : Niels Caers (1) en Smail Bahloul (1). (Carientje Real / NNieuws.